Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A jóga előnyei
  2024-02-19 21:21:02, hétfő
 
  Csökkenti a hátfájást, növeli a testtudatosságot és méregteleníti a testet - jóga

A jógának számos előnye létezik az egészségre nézve. Amellett, hogy fokozza a rugalmasságot, még a fájdalom, különösen a hátfájás enyhítésében is a segítségünkre lehet. A jóga ezen kívül szabályozza a vérnyomást, illetve csökkentheti a szívbetegségek és a cukorbetegség kockázatait. Mutatjuk is, miért válasszuk ezt a sportot és miért jógázzunk rendszeresen!

A jógát már évezredek óta gyakorolják Indiában. Ma már szerte a világon nagy népszerűségnek örvend, és sokan azért is választják ezt a mozgásformát, mivel mind a testi, mind a lelki egészségre pozitív hatást gyakorol.

A jóga aktívan részt vesz a szervezet méregtelenítésében, hiszen miközben az izmokat és az ízületeket nyújtjuk, minden belső szerv mozgásban, edzésben van, amely folyamat nemcsak a véráramlást növeli meg, hanem a szervek és a sejtek oxigénellátását is. Az egészséges véráramlás viszont azt jelenti, hogy a szervezetből nemcsak kiürülnek a toxinok, hanem a sejtek elegendő tápanyaghoz is jutnak, ami pedig jelentősen lelassítja az öregedési folyamatokat.

A jóga speciális pozitúrái rendkívül jó hatással vannak az izmokra, az ízületekre és a csontokra. Lehetővé teszi az inak és az ízületek kenését, ami pedig javítja a funkcionalitásukat, illetve sokkal rugalmasabbá varázsolja azokat.

A rendszeresen végzett jógagyakorlatok nagyon sokat segíthetnek a fogyásban is. Ha ezt még az egészséges táplálkozással is kiegészítjük, garantált lesz a sikerélmény, már ami a fogyókúránkat illeti.

A jóga az izom és a csontrendszer fájdalmát is enyhíteni tudja, Legfőképpen ízületi gyulladásban szenvedő embereknél nyújthat hathatós segítséget.

Mivel a jóga nemcsak a testet mozgatja meg, hanem a légzésre is ügyelünk a jógagyakorlatok során, így nagyon hasznos lehet azok számára is, akik valamilyen légzőszervi problémában, például asztmában szenvednek.

Mivel a jógagyakorlatok a belső szerveket is alaposan, mégis kíméletesen átmozgatják, így nagyon hasznos lehet azok számára is, akik valamilyen gyomor- és bélrendszeri problémával küzdenek, hiszen a jóga gyakorlatai jó hatással vannak a has izmaira, fokozzák a gyomornedvtermelést és még az emésztésben is a hasznunkra lehet.

A fizikai előnyök mellett a jóga egyik legnagyobb pozitívuma, hogy segít kezelni a stresszt, amelynek pusztító hatása van mind a testi, mind a lelki egészségre. A stressz sokféleképpen jelentkezhet, beleértve a hát- és a nyaki fájdalmat, az alvási problémákat, a fejfájást, a koncentrációs képesség csökkenését. Mivel a jóga a meditáción és a mély légzésen alapszik, így segíthet javítani a mentális jóllétet. A rendszeres jógagyakorlatok nyugalmat és mentális tisztaságot teremtenek, növelik a testtudatosságot, enyhítik a krónikus stresszmintákat, összpontosítják a figyelmet, ellazítják az elmét és a koncentrációra is pozitívan hatnak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: testtudatosságot, jógagyakorlatok, stresszmintákat, oxigénellátását, összpontosítják, szívbetegségek, táplálkozással, népszerűségnek, koncentrációra, koncentrációs, csontrendszer, cukorbetegség, segítségünkre, sokféleképpen, rugalmasságot, méregteleníti, fogyókúránkat, bélrendszeri, csökkentheti, szervezetből, kiegészítjük, gyulladásban, mozgásformát, rendszeresen, folyamatokat, jelentkezhet, rugalmasabbá, enyhítésében, légzőszervi, gyakorolják, átmozgatják, problémában, tisztaságot, emésztésben, véráramlást, gyakorlatai, jógának számos, egészségre nézve, hátfájás enyhítésében, segítségünkre lehet, jóga ezen, cukorbetegség kockázatait, világon nagy, lelki egészségre, jóga aktívan, ízületeket nyújtjuk, véráramlást növeli, sejtek oxigénellátását, egészséges véráramlás, szervezetből nemcsak, sejtek elegendő, öregedési folyamatokat,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Jó éjszakát  Jó éjt  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Föld napja április 22  Jó éjt  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Próbálkozni kell ahhoz,  Paul David Tripp Április 24  Ahogy emelkedik a rezgés...  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Muratáj  Különös!  Föld napja április 22  Az embernek a társa: hiányzik.  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Alvó cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Föld napja április 22  A Mester kezének érintése  Esti kép  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A végzet az  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  képre írva  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Pillangó  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Esti kép  Facebookon kaptam Krisztina b...  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Környezetvédelem  Jó éjszakát  Esti kép  Gábor Dénes gondolata  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  S a dalok tanulsága  Miért nem menti meg Jézus...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Maradék idő  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Környezetvédelem  képre írva  Alvó cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
jógának számos, egészségre nézve, hátfájás enyhítésében, segítségünkre lehet, jóga ezen, cukorbetegség kockázatait, világon nagy, lelki egészségre, jóga aktívan, ízületeket nyújtjuk, véráramlást növeli, sejtek oxigénellátását, egészséges véráramlás, szervezetből nemcsak, sejtek elegendő, öregedési folyamatokat, jóga speciális, ízületek kenését, rendszeresen végzett, egészséges táplálkozással, fogyókúránkat illeti, csontrendszer fájdalmát, jóga nemcsak, testet mozgatja, jógagyakorlatok során, belső szerveket, jóga gyakorlatai, hasznunkra lehet, fizikai előnyök, jóga egyik, stressz sokféleképpen, nyaki fájdalmat, alvási problémákat, koncentrációs képesség, mély légzésen, mentális jóllétet, rendszeres jógagyakorlatok, krónikus stresszmintákat, testtudatosságot, jógagyakorlatok, stresszmintákat, oxigénellátását, összpontosítják, szívbetegségek, táplálkozással, népszerűségnek, koncentrációra, koncentrációs, csontrendszer, cukorbetegség, segítségünkre, sokféleképpen, rugalmasságot, méregteleníti, fogyókúránkat, bélrendszeri, csökkentheti, szervezetből, kiegészítjük, gyulladásban, mozgásformát, rendszeresen, folyamatokat, jelentkezhet, rugalmasabbá, enyhítésében, légzőszervi, gyakorolják, átmozgatják, problémában, tisztaságot, emésztésben, véráramlást, gyakorlatai, kíméletesen, sikerélmény, csökkenését, tápanyaghoz, kockázatait, problémával, problémákat, szabályozza, legfőképpen, segíthetnek, rendszeres, vérnyomást, egészségre, valamilyen, legnagyobb, pozitívuma, lelassítja, varázsolja, ízületeket, hasznunkra, szenvednek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5403
  • e Hét: 30294
  • e Hónap: 61780
  • e Év: 266481
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.